Arhiv novicRedno srečanje Združenja psihiatrov SZD, 12. do 13. december 2014

28.11.2014

V hotelih skupine Metropol v Portorožu je med 12. in 13. decembrom potekalo redno srečanje Združenja psihiatrov. Dostopen je program srečanja, preverite tudi navodila za prijave na dogodke z dodeljenimi kreditnimi točkami Zdravniške zbornice Slovenije.


Naslednji termini srečanj Združenja psihiatrov SZD v letu 2014

27.10.2014

Spoštovani, v letu 2014 nameravamo organizirati še eno redno srečanje združenja, ob katerem bomo organizirali tudi letno skupščino. Predvideni termin je 12. do 13. december 2014. Termine za leto 2015 bomo določili v januarju.


Redno srečanje Združenja psihiatrov SZD, 24. do 25. oktober 2014

10.10.2014

V Hotelu Golf na Bledu bo med 24. in 25. oktobrom potekalo redno srečanje Združenja psihiatrov. Dostopen je program srečanja, preverite tudi navodila za prijave na dogodke z dodeljenimi kreditnimi točkami Zdravniške zbornice Slovenije.


Psychiatric Journal Club, 9. oktober 2014, Klub Domus Medica, Ljubljana

18.9.2014

Drage kolegice in kolegi,

pred nami je nova sezona našega debatnega kluba Psychiatric Journal Club in veseli naju, da vas lahko povabiva na prvo srečanje, ki bo v četrtek 9.10.2014 ob 19. uri v Klubu Domus Medica.

Tema prvega srečanja bo DSM-5: kaj je novega?

Kot vemo je nova izdaja DSM v maju 2013 prinesla številne novosti na področju klasifikacij duševnih motenj, nekatere pričakovane druge morda manj pričakovane in v strokovnih krogih izzvala odobravanja kot tudi številne polemike in celo kritike. Na uvodnem srečanju se bomo poleg pregleda razvoja koncepta DSM posvetili predvsem spremembam na vidnejših področjih kot sta spekter shizofrenskih in ostalih psihoz ter razpoloženjskih motenj kot tudi nekaterim ostalim spremembam.

Temo bom predstavil Marko Saje, vabljeni diskusant pa bo Prof. dr. Rok Tavčar, iz PKL.

Na srečanju bo poskrbljeno tudi za osvežitev in prigrizek.

Lepo vabljeni!

Marko Saje in Marko Vrbnjak, PsyJC


Redno srečanje Združenja psihiatrov SZD, 26. do 27. september 2014

5.9.2014

V Termah Zreče bo med 26. in 27. septembrom potekalo redno srečanje Združenja psihiatrov. Dostopen je program srečanja, preverite tudi navodila za prijave na dogodke z dodeljenimi kreditnimi točkami Zdravniške zbornice Slovenije.


Evropski psihoanalitični kongres , 19. - 20. september 2014, Portorož

28.8.2014

Spoštovani!

V imenu Evropskega združenja psihoanalitičnih pristopov Slovenija vas z veseljem vabimo na XI. mednarodni ECPP kongres z naslovom "Moderni psihoanalitični pristopi v modernih časih?", ki bo potekal od 19. do 20. septembra 2014 v Grand Hotelu Metropol, Portorož.

Pomemben cilj kongresa bo predstavitev najrazličnejših psihoanalitičnih psihoterapevtskih pogledov. Udeležba vsakega posameznika bo torej pomembno pripomogla k razširitvi razumevanja psihoanalitičnih psihoterapevtskih pristopov.

V priponkah Vam pošiljamo vabilo in urnik predavanj/delavnic z naslovi izbranih tem. Avtorji prispevkov(tako slovenski kot tuji) bodo predstavili zadnja znanstvena dognanja in klinične izkušnje na področju psihoanalitične psihoterapije in izpostavili tako nove perspektive in prakse, kot tudi uveljavljene in priznane.

Kongres bo potekal v angleškem jeziku.

Kotizacija za kongres poleg dvo-dnevnega strokovnega programa vključuje tudi prejem kongresnega zbornika, kulturni program, coffe-breake ter gala večerjo v soboto zvečer, v hotelu Metropol.

Podrobnejše informacije o kongresu lahko najdete na spletni strani www.ezpps.org, lahko pa nas tudi kontaktirate preko obstoječih kontaktov.

Prepričani smo, da bo lahko vsak udeleženec kongresa našel nekaj dragocenega zase in užival ob pestrem strokovnem in družabnem dogajanju.

Veseli bomo, če boste slednjo informacijo razširili tudi med svoje vrste in kontakte.

Dobrodošli!

V imenu organizacijskega odbora EZPPS,

Iztok Zver
Koordinator ECPP kongresa


XVI. WORLD CONGRESS OF PSYCHIATRY, 14. do 18. september 2014

21.5.2014

wpa

V Madridu bo med 14. in 18. septembrom 2014 potekal 16. kongres Svetovne psihiatrične zveze. Več o programu si preberite na spletni strani kongresa ali v priloženem letaku : WPA 2014 Brochure


Redno srečanje Združenja psihiatrov SZD, 13. do 14. junij 2014

V Portorožu je med 13. in 14. junijem potekalo redno srečanje Združenja psihiatrov. Dostopen je program srečanja.


WPA 2013 Regional Congress

10. do 13. april 2013, Bukarešta

Svetovna psihiatrična zveza WPA vabi na regionalni kongres, ki bo potekal naslednje leto v Bukarešti. Osrednja tema kongresa bo povezovanje med službami duševnega zdravja, javnega zdravstva in primarnega zdravstva, med plenarnimi predavatelji pa so tudi slovenski strokovnjaki. Več podatkov glede programa in prijave je dostopnih na njihovi spletni strani.


Mednarodni Faganelov simpozij o motnjah spanja

5. do 6. oktober 2012

Sekcija za klinično nevrofiziologijo SZD organizira Mednarodni Faganelov simpozij o motnjah spanja, ki bo potekal med 5. in 6. oktobrom v Ljubljani. Sestanek bo multidisciplinaren, pokrival bo vsa mejna področja motenj spanja (in nevrologije, pulmologije, otorinolaringologije, interne medicine, psihiatrije, družinske medicine, pediatrije, nevroradiologije in drugih). Orientiran bo praktično, z veliko prikazi primerov in video predstavitvami. Več podatkov najdete na njihovi spletni strani.


III. mednarodni psihiatrični kongres Bosne in Hercegovine

12. do 15. oktober 2012

Kolegi iz Bosne in Hercegovine nas vabijo k udeležbi na III. mednarodnem psihiatričnem kongresu, ki bo potekal pod pokroviteljstvom Svetovne (WPA) in Evropske psihiatrične zveze (EPA). Več podatkov najdete na njihovi spletni strani.